De leukste jongleerwinkel van Nederland en België. Levering direct uit voorraad
0
0
Winkelwagen
€ 0,00

Wat is de beste yoyo (jojo)

Wat is de beste yoyo (jojo)?
De yoyo (of jojo) is terug van weggeweest en weer helemaal cool om een yoyo op zak te hebben. Een superleuk spel en als je echt goed bent, kun je zelfs meedoen aan de kampioenschappen.

De echte lol van het jojoën zit hem natuurlijk in de talloze trucs die je met een yoyo kunt doen, de echte jojo spelers hebben het over 1A, 2A, 3A, 4A en zelfs 5A tricks. Wat is dat?

En als je begint, wat is dan een goede yoyo?

In dit artikel zullen wij je op weg helpen de juiste jojo te vinden en wijzen we je weg in de superleuke wereld van het jojo-en. En nee.... niet alleen voor kinderen is dit leuk, ook de ouderen zijn van harte welkom (al is het alleen al uit jeugdsentiment).

En mocht je toch twijfels hebben? Schroom niet contact met ons op te nemen.

Soorten tricks (stijlen)

Als je begint met yoyo-en zijn er echt heel veel trucs te leren. De trucs zijn onderverdeeld in diverse stijlen.

Zo zijn er de 1A trucs, ook wel STRING tricks (oftewel touwtrucs) genoemd. Als je 1A trucs doet, blijft de jojo beneden "slapen" terwijl jij met het touw trucs doet. Of je laat de jojo op het touw vallen terwijl je daarmee iets doet. In feite zijn het dus trucs waarbij het jojo touwtje een rol speelt.
Jojo's die speciaal ontworpen zijn voor 1A trucs zijn vaak wat wijder en hebben een lange slaaptijd (de tijd dat de jojo blijft spinnen). Het makkelijkste is om een responsive jojo te kopen als je begint met 1A trucs.

2A trucs: Twee handen jojo trucs. Bij 2A trucs landt de yoyo nooit op het touw. Goede voorbeelden van 2A trucs zijn loopings.

3A trucs: Nu wordt het pas echt lastig. Bij 3A trucs doe je eigenlijk 1A trucs, maar dan met 2 jojo's tegelijk. Hoewel dit er moeilijk uitziet, valt het, als je natuurlijk al wat ervaring hebt, best mee...

4A trucs: Dit wordt ook wel offsting yoyo tricks genoemd, want... de yoyo zit niet vast aan het touw! Je kunt de jojo als een diabolo in de lucht gooien en door de zweep weer terug vangen op het touw. Dit is wel echt lastig en zeker pas geschikt voor ervaren yoyo-ers.

5A trucs: Tenslotte nog de 5A trucs, freehand. Hierbij zit de yoyo niet vast aan je vinger, maar aan een contra-gewicht. Voordeel is dat je met beiden kanten vette trucs kunt doen. Zeker niet voor beginners.
 

Wat is een goede yoyo, wat is voor mij de beste jojo?

Nu je weet welke stijlen trucs er zijn, zullen de meeste mensen kiezen voor 1A of 2A trucs, waarbij ze in het begin natuurlijk met 1 jojo de 2A trucs doen. Zeker als je begint, is dat het beste...

De jojo's zijn speciaal ontworpen en in tegenstelling tot de eenvoudige "speelgoedwinkel jojo's", kan een jojo beneden "blijven slapen". Dat houdt in dat je een jojo gooit en dat hij terwijl hij spint aan de onderkant van je touw blijft hangen. En dat is natuurlijk wat je wilt, want dan kun je 1A trucs doen!

Hoe komt de jojo dan weer omhoog? Dát ligt aan het type yoyo wat je hebt. Er zijn namelijk 2 type jojo's.
Een responsive yoyo en een non-responsive yoyo. Een responsive yoyo is het meest makkelijke en raden wij IEDEREEN aan die net begint. Want geef je een klein rukje aan het touw, dan komt de yoyo vanzelf weer naar je hand toe.

Met een non-responsive yoyo moet je een "rope trick" doen om de yoyo weer terug omhoog te krijgen. Dat is, zeker in het begin lastiger.

Dus welke yoyo is het beste?


Begin je net, dan raden wij je een responsive yoyo aan (bv de Henrys Lizard, Cobra of Tiger Snake of de Duncan Pro, Imperial of Butterfly). Het voordeel van de meeste van deze yoyo's is dat je door de jojo een klein beetje open of dicht te draaien, de jojo iets meer od minder responsive kan maken. Probeer het maar eens uit en stel de jojo wat jij het prettigste vindt!

Sommige yoyo's zijn speciaal gemaakt voor 1A truc (die zijn breder). Andere yoyo's zijn dunner en zijn weer beter voor looping (2A) trucs.
Maar... laat je niet te veel leiden, want met nagenoeg ALLE yoyo's (op onze site) kun je prima 1A en 2A trucs doen (en 3A als je zou kunnen).

Perfecte yoyo's voor beginners

Henrys Cobra yoyo + boekje
Super yoyo voor een zeer scherpe prijs. Voorzien van het Henrys AXYS as systeem, zodat deze as ook aan te passen is als je dit wilt. Komt standaard met een...
18,95 incl. btw
Henrys Lizard YoYo + boekje
Begin je met jojoën, dan is deze Henrys yo-yo perfect. Hij is eigenlijk beter dan andere yo-yos in deze prijsklasse. De Henrys Yo-yo komt met een...
13,50 incl. btw
Henrys Tiger snake yoyo + boekje
De Tiger Snake yo-yo van Henrys is een fantastisch looping model en gemaakt voor langdurig gebruik. Stevige rubberen einde en een hard plastic behuizing...
22,25 24,50 incl. btw
Infinity Blaze jojo
De infinity Blaze jojo heeft een vlindervorm en daardoor perfect geschikt voor het opvangen van de jojo op het touw. Het is een responsive jojo en perfect...
13,50 incl. btw
Ben je inmiddels wat meer ervaren, kun je kiezen voor een non-responsive yoyo. Waarom? De sleeping time (of slaaptijd) is vaak vele malen langer, waardoor je ingewikkeldere en "langere" trucs kunt doen.

Onder andere deze yoyo's zijn perfect:

NIET VERGETEN

Tenslotte...
Het yoyo-touwtje wat aan de jojo zit heeft veel te verduren en slijt snel. Mocht je een jojo kopen, raden wij zeker aan meteen een zakje touwtjes mee te bestellen. Alle touwtjes op onze site zijn kwalitatief gewoon perfect.

Om het touwtje te wisselen, split je deze aan de onderkant (opendraaien) en kun je zo van de jojo afhalen. Dus NOOIT de yoyo zelf opendraaien...


| Meer

Over ons

Jongleer-winkel.nl is onderdeel van Magicshop.nl, de grootste goochelwinkel van Nederland en België. Al meer dan 25 jaar een betrouwbare naam!
Alles wat je in onze shop ziet hebben wij in voorraad en leveren we razendsnel. Ophalen in onze winkel is ook mogelijk.

Onze adresgegevens

Jongleer-winkel.nl is onderdeel van:

Magicshop
Lijnbaan 32
1969 NE Heemskerk
Tel.: 0251-237284
Mail: info@magicshop.nl

Onze vermelding op http://www.keurmerk.info

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop